Nezaustavljivi Rubio 'sredio' Argentinu i odveo Španiju u četvrtfinale
Foto - EPA

Protiv Slovenije za prvo mjesto u grupi

Nezaustavljivi Rubio 'sredio' Argentinu i odveo Španiju u četvrtfinale

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Španije pobijedila je Argentinu rezultatom 81:71 u 2. kolu turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Argentina je dobro ušla u ovaj meč. Odigrali su odlično prvu dionicu nakon koje su imali pet poena prednosti, 25:20.

Španci nisu dopustili protivniku da se previše odlijepi. Igralo se dosta čvrsto u drugoj dionici, a Španija je u samom finišu poluvremena odigrala zaista dobro i serijom od 7-0 osigurala je šest poena prednosti na ulasku u drugo poluvrijeme, 40:34.

U nastavku meča Španija potpuno kontroliše rezultat. Znala je Argentina zaprijetiti i prići na minus četiri u nekoliko navrata, ali su Španci bez većih problema održavali prednost.

Nakon 30 minuta igre bilo je plus osam u korist Španije (61:53) koja je potom u posljednjoj dionici bez problema završila posao za pobjedu kojom su osigurali plasman u nokaut fazu.

Za prvo mjesto u grupi C Španija će 1. augusta igrati protiv sjajne Slovenije. Argentina je u ozbiljnom problemu nakon drugog poraza i moguće je da ih nećemo gledati u završnici turnira.

Ricky Rubio je predvodio Španiju u ovom susretu sa 26 poena, a sa druge strane je Nicolas Laprovittola ubacio 27 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi