Spanoulis: Ivković je mnogo uticao na moju karijeru

Grčki košarkaš veoma zahvalan sprskom treneru

Spanoulis: Ivković je mnogo uticao na moju karijeru

E. Ganibegović

Dušan Ivković je već godinama unazad jedan od najboljih trenera u Evropi, međutim nedavno je saopštio da završava svoju trenersku karijeru. 

U bogatoj trenerskoj klupskoj karijeri radio je u Partizanu, Arisu, Radničkom, Vojvodini, PAOK-u, Panioniosu, Olympiakosu, AEK-u, CSKA, Dinamu iz Moskve i Efesu.

Dušan Ivković je u svojoj klupskoj karijeri osvojio dvadeset trofeja, a kao selektor Jugoslavije i Srbije ima olimpijsko srebro iz Seula 1988., svjetsku titulu iz Argentine 1990. te tri zlata sa Evropskih prvenstava 1989., 1991., 1995.

Jedna od najvećih legendi grčke košarke Vassillis Spanoulis odao je priznanje legendarnom srpskom treneru.

Ivkoviću će 20. septembra u Atini, na specijalnoj utakmici koju će Euroliga i Olympiacos organizovati u njegovu čast, biti uručeno priznanje kao prvom treneru koji će biti proglašen za legendu Eurolige.

Podsjećamo da je Ivković najveće klupske uspjehe nizao u Olympiacosu sa kojim je dva puta stigao do titule prvaka Evrope.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Iskusili smo nevjerovatne trenutke sa trenerom Ivkovićem. Osvojili smo Euroligu i grčko prvenstvo poslije 15 godina. Imali smo mnogo lijepih trenutaka, ali i nekih loših. Ivković je mnogo uticao na razvoj u mojoj karijeri, on je iz mene i ostalih igrača izvukao najbolje. Veoma sam mu zahvalan. Pamtim sjajne trenutke sa njim. Pomogao mi je da postanem bolji igrač, ali i bolja osoba", rekao je Spanoulis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije