Sparsi u derbiju bolji od Borca

Odlična košarkaška predstava na Ilidži

Sparsi u derbiju bolji od Borca

H. Zilić

Derbi košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine na Ilidži su večeras odigrali Sparsi i Borac.

Prvo poluvrijeme je ponudilo dosta uzbuđenja, preokreta, a na poluvrijeme Sparsi odlaze sa tri poena prednosti, rezultat je glasio 33:30.

Duel je odlučila treća četvrtina koju su Sparsi dobili sa 28:17, otišli na 14 poena prednosti. Borac je u posljednjem periodu uspio ublažiti poraz za konačnih 74:68.

Sparsi su imali tri ključna igrača koja su ih predvodila do ovog trijumfa. Vrbica je duel završio sa 14 poena, četiri skoka i sedam asistencija, Abell je ubacio 13 poena uz tri skoka, a Tehić je imao učinak od 11 poena, jednog skoka i dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U redovima Borca istakao se Baldwin sa 18 poena, dva skoka i jednom asistencijom, Knežević je pomogao sa deset poena.

Promo

Top Komentari

Salgijica
Los im je trener. Imaju sirinu al slabo rotira. Ne kontam sto durnik ne igra vise vremena i onaj burch mening... buzu gura a nije neki igrac
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi