Marko Ramljak novi košarkaš Sparsa

Dolazi iz Posušja

Marko Ramljak novi košarkaš Sparsa

H. Zilić

Košarkaši Sparsa ulaze jači u nastavak sezone.

Ekipu iz Sarajeva pojačao je i bivši košarkaš Zrinjskog Marko Ramljak.

Ovaj 28-godišnjak dolazi iz redova Posušja, a sjajne partije je pružao upravo kao košarkaš Zrinjskog s kojim je bio prvak Bosne i Hercegovine.

U karijeri ima iskustvo igranja i u ABA ligi, nosio je dres Zadra, Cedevite, Cibone, a imao je još epizode u Balkanu i Torunu.

Sparsi su jučer ozvaničili saradnju i sa Markom Tejićem.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Tejić je posljednji angažman imao u Lietuvos Rytasu, a prošle sezone bio je MVP finalne serije ABA 2 lige, gdje su Sparsi poraženi od Studentskog centra.

Sa uspjehom je nastupao za Crvenu Zvezdu, sa kojom je osvojio ABA ligu, KLS i Kup Radivoja Koraća, a igrao je i u Euroligi.

Top Komentari

Realist
Najbolji igrac lige
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi