Spars Realway pregazio Leotar za finale Kupa 'Mirza Delibašić'

Sarajevski tim u finalu

Spars Realway pregazio Leotar za finale Kupa 'Mirza Delibašić'

M. Šljivak

OKK Spars Realway plasirao se u finale Kupa Mirza Delibašić nakon što je večeras u Sarajevu pobijedio Leotar s uvjerljivih 92:66.

Dominirao je domaći tim u ovom meču od prve do posljednje minute. Leotar je imao samo jednu vodstvo u prvoj dionici, dok je u ostatku utakmice Spars Realway bio bolji tim.

Nakon deset minuta igre sarajevska ekipa je imala šest poena prednosti (22:16), da bi do poluvremena razlika narasla na plus 15, 48:33.

U nastavku Leotar nije mogao napraviti ništa. Domaći košarkaši su iz napada u napad podizali razliku i nisu dopustili protivniku da napravi previše.

Na kraju je Spars Realway došao do trijumfa i plasmana u finale Kupa, gdje ih sutra čeka duel protiv Igokee.


Kup BiH:

Spars Realway - Leotar 92:66 (22:16, 26:17, 22:16, 22:17)

Spars Realway: Zahiragić, Vrabac 12, Kamenjaš 8, Buza 13, Đekić 13, Strong 13, Klavžar 9, Huseinspahić 2, Grubelič, Ilić1, Polutak 7, Memić 5.

Leotar: Raičević 9, Aleksić 14, Andrejević 4, Milidragović 15, Milošević 3, Karanac 3, Damjanović,, Pendić 2, Ninković 2, Šakotić 9, Lakić 5.

Top Komentari

Alpasinacxx
Svak čast SPARS Realway, sretno u finalu sutra. Pobjeda bi ovom gradu puno znači.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi