Trijumf OKK Spars Realway u Beogradu
Sarajlije u Beogradu došle do novog trijumfa (foto: KK Dynamic)

Dynamic poražen od našeg predstavnika

Trijumf OKK Spars Realway u Beogradu

Košarkaši OKK Spars Realway slavili su večeras u Beogradu u okviru 19. kola ABA 2 lige protiv ekipe Dynamic Vip Pay rezultatom 78:72. 

Ovaj susret počeo je u nešto sporijem ritmu u kojem su se bolje snašli domaći košarkaši koji su prvu četvrtinu meča dobili rezultatom 16:12. 

No već u nastavku došli su Sparsi do daha, zaigrali bolje u napadu  te na veliki odmor otišli s prednošću od pola koša. U trećem periodu vidjela se potpuna dominacija sarajevskog tima koji je preuzeo konce igre i rezultatu u svoje ruke. Odlična napadačka dionica donijela je Sparsima velikih 9 koševa razlike uoči posljednje četvrtine. 

No uspio se domaćin vratiti i poravnati na 70:70 i uvesti utakmicu u dramatične vode. Ipak, za potpuni preokret domaći tim nije imao snage pa su Sparsi došli do nove pobjede koja im daje veće šanse za izbjegavanje posljednjeg mjesta na kojemu se nalaze isključivo groznom startu u ovo natjecanje. Vrabac s 15 koševa, te Buza s 14 bili su najefikasniji u pobjedničkom timu.

Pašajlić s 21 poenom te Ostojić s 18 bili su najbolji kod Dynamica. 

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

KK Dynamic: Pašajlić 21, Glas, Akay 7, Đorđević, Beslać 5, Tomašević 6, Glišić 5, Ostojić 18, Paunović 5, Smiljanić 4

OKK Spars Realway: Zahiragić 5, Klavžar 9, Huseinspahić, Vrabac 15, Grubelič, Ilić, Polutak 12, Memić, Kamenjaš 12, Buza 14, Đekić 11

Top Komentari

Alpasinacxx
Svaka čast ovim momcima. Bez obzira na žestok raspored, manji budžet od svih ostalih u ligi iza kojih stoje gradovi, politike, oni se bore i dobijaju bitke. Sarajevo je ponosno na vas!
4 0
hygg33
Bravo za ekipu i Džemića koji je preporodio istu!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi