Spars Realway slavio u Mostaru kod Zrinjskog

Trijumf sarajevskog tima

Spars Realway slavio u Mostaru kod Zrinjskog

M. Šljivak, foto: V. Bernadić

Spars Realway pobijedio je večeras u Mostaru ekipu Zrinjskog rezultatom 74:81.

Čvrsta i borbena igra viđena je od prve minute ovog meča. Sarajevski tim je za nijansu bolje ušao u susret i na sredini prve dionice je stvorio šest poena prednosti (6:12).

Međutim, domaći sastav odigrava jako dobru završnicu prvog perioda, te su oni bili u prednosti nakon deset minuta igre, 18:17.

Ekipe su se konstantno smjenjivale u vodstvu tokom druge dionice. Imali su periode bolje igre, a ponovo završni dio mnogo bollje odigrava Zrinjski i na odmor domaći košarkaši odlaze sa četiri poena prednosti, 38:34.

Zrinjski je prednost držao sve do sredine igre u trećem periodu. Sparsi potom uspijevaju da nakratko preuzmu vodstvo, ali ne zadugo, jer je sarajevski tim i nakon 30 minuta bio u rezultatskom zaostatku, 55:54.

Rezultatska klackalica viđena je i dobrim dijelom posljednje dionice. Borbeni domaći tim nije pomišljao da tek tako preda bodove gostujućem timu.

Ipak, u samoj završnici gosti uspijevaju slomiti Zrinjski i na kraju doći do trijumfa u Mostaru.


Prvenstvo BiH:

Zrinjski - Spars Realway 74:81 (18:17, 20:17, 17:20, 19:27)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Zrinjski: Soldo, Bjelica 12, Glogovac 13, Žunić 3, Danilović 10, Nikolić 10, Vranješ 21, Radak, Džajić, Zlomislić, Gunjina 5, Pajić.

Spars Realway: Klavžar, Vrabac 15, Kamenjaš 20, Buza 19, Đekić 3, Strong, Zahiragić 13, Huseinspahić, Grubelič 5, Ilić, Polutak 6, Memić.

Top Komentari

Alpasinacxx
Džemićeva mašina protutnjala kroz Hercegovinu, svaka čast!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi