Sparsi poraženi od Zlatibora u prvoj utakmici četvrtine finala ABA 2 lige
FOTO: ABA 2 liga

Uzbudjiva utakmica

Sparsi poraženi od Zlatibora u prvoj utakmici četvrtine finala ABA 2 lige

H. Zilić

Košarkaši Sparsa su poraženi u prvoj utakmci četvrtine finala ABA 2 lige.

Bolji od našeg predstavnika bili su košarkaši Zlatibor Čajetine rezultatom 79:82.

Prva četvrtina je ponudila veoma dobru košarku. Bilo je lijepih poteza, igralo se koš za koš, a Sparsi su dobili sa 23:22.

U drugoj četvrtini bolja igra Zlatibora. Sparsi su u fazi napad a u par situacija djelovali nesigurno, a protivnici su to iskoristili i dobili četvrtinu sa 21:27. Ni odbrana Sparsa u ovom periodu nije bila na niovu.

U trećoj četvrtini još slabije izdanje našeg predstavnika i možda trenutak koji je prelomio meč. Zaltibor je treći period dobio sa 12:21, a imali su i 16 poena prednosti.

U posljednjoj četvrtini Sparsi su zaigrali puno bolje i skoro preokrenuli meč, ali ostalo je na kraju 79:82 za Zlatibor.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Kod pobjedničke ekipa prvo ime bio je Papić sa 17 poena i pet skokova, Kutlešić je dodao 14 poena, a Protić se 13 puta upisao u listu strijelaca.

Sparsima nije pomogla nije još jedna sjajna partija Kenana Kamenjaša koji je susret priveo kraju sa 21 poenom i osam skokova. Odličan je bio i Amar Gegić sa 15 ubačenih poena, dok je Adi Zahiragić ubacio 13 poena i dodao sedam asistencija.

Promo

Top Komentari

Mazi
Inače i Borac igra F4 aba 2 lige novinari . PS pobjedio je
4 0
stranputica
Šteta, ova ekipa Zlatibora je pobjediva. Nije mi jasno kako su imali samo 3 poraza u regularnom dijelu. Danas su imali u više momenata blackout, gdje se ne zna ni ko pije ni ko plaća. Pod košem izuzetno tanki, osim Kamenjaša nema ko skočiti, što je Zlatibor dobro iskoristio. Istina u nekoliko navrata odigrali su par akcija jako dobro, ali je to sve tanko. Zahiragić je dobar play, ali za 1980 godinu. Nema oštrine, brzine i ulaza pod koš. Inače Sparsi puni neki niskih i visokih krila. Potreban im je jedan jak centar da gurne Kamenjaša na 4-orku i brži play. Inače moj savjet, odmah mijenjati trenera. Ovaj trener Zlatibora je TV u boji za Kadiju. Pozdrav!
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi