Sparsi očitali lekciju Slobodi

Uvjerljiva pobjeda Sparsa

Sparsi očitali lekciju Slobodi

Edmir Škorić

U 13. kolu Lige 10 košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine Sparsi su nadigrali ekipu Slobode.

Sparsi su u Skenderiji stigli do sedme pobjede, tako što su doslovno razbili ekipu iz Tuzle rezultatom 87:66.

Već nakon prve četvrtine bilo je očigledno da je danas ekipa Sparsa spremnija, kvalitetnija i raspoloženija, pa je na semaforu pisalo 29:19.

Do odlaska na odmor stvari se nisu previše mijenjale. Prvo poluvrijeme okončano je rezultatom 50:37.

Uvjerljivu prednost ekipa Sparsa nije ispuštala ni u jednom trenutku, pa je u nastavku mirnom igrom završila ono što je počela još u prvim minutama utakmice.

Zlatko Jovanović je sa 21 poenom bio najraspucaniji u timu Sparsa, a veliki udio u pobjedi Sarajlija ima i Ibrahim Durmo sa 18 poena i 10 skokova. Maksim Kovačević je ubacio 14 poena. Na drugoj strani Marko Rikalo je ubacio 19 poena, a Enes Latifagić 15 poena.

Spars - Sloboda 87:66 (29:19, 21:18, 18:17, 17:12)

Spars: Jovanović 21, Mičić 2, Vukasović 2, Biberović, Babović 8, Manjgafić 6, Kovačevič 14, Stepanović 3, Bašić 6, Durmo 18, Pirić, Duković 7.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sloboda: Pilavdžić, Hasandić 12, Hrnčić 1, Rikalo 19, Brown, Latifagić 15, Dumić 11, Čerkezović 4, Muratović 3, Petrov 1, Omerović, Ahmedović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi