Sparsi ostali bez doigravanja

Okončana Liga šest za prvaka

Sparsi ostali bez doigravanja

E. Škorić

Igokea je pobjedom okončala Ligu šest za prvaka, dok je Spars porazom u Mrkonjić Gradu ostao bez doigravanja.

Igokea je superiorno odigrala Ligu šest za prvaka, pa je upisala svih 10 pobjeda. U posljednjem kolu Igosi su savladali Leotar sa 86:76.

Šibalić je sa 22 poena predvodio Igose, 19 je dodao Krstić, a Albijanić 18. Radivojević je ubacio 15 poena. Kod gostiju iz Trebinja Pelkić je bio najbolji sa 17 poena.

Leotar je, kako je Kakanj slavio na Pecari, ostao bez plasmana među četiri najbolje ekipe u ligi.

Bez doigravanja su ostali i Sparsi, koji su poraženi u Mrkonjić Gradu od Mladosti sa 74:61. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Domaći su od početka do kraja utakmice bili bolji rival na parketu i na kraju su zasluženo slavili. Predvodio ih je raspoloženi Radukić sa 19 poena i 16 skokoova, dok je Svilar ubacio 17 poena. U timu Sparsa istakao se Glogovac sa 13 poena, 11 je ubacio Čampara i njih dvojica jedini su bili dvocifreni na kraju.

U doigravanje su prošli Igokea, Mladost, Leotar i Kakanj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi