Sparsi razbili UBSC Graz za finale

Međunarodni memorijalni turnir "Sabit Hadžić"

Sparsi razbili UBSC Graz za finale

Večeras je u sportskoj dvorani Novi Grad na Grbavici svečano otvoren prvi Međunarodni memorijalni turnir "Sabit Hadžić".

Na turniru učestvoju četiri seniorske ekipe i to mostarski Zrinjski, Sloboda iz Užica, UBSC Graz i ekipa domaćina turnira OKK Spars.

Nešto ranije je odigran prvi polufinalni susret u kojem su snage odmjerili Zrinjski i Sloboda, a Mostarci su slavili sa 78:75.

Sada je poznat i drugi finalista turnira, a to je ekipa Sparsa koja je upisala uvjerljivu pobjedu nad UBSC Grazom, rezultatom 95:65.

Sparsi su na svom terenu od samog starta krenuli odlično, pa su već nakon prve četvrtine imali dvocifrenu prednost, a ista je nastavila rasti sve do konačnih +30.

Najefikasniji kod Sparsa je bio Draško Albijanić sa 17 poena, dok je 12 dodao Mazalin. Kapiten Durmo je ubacio 11 poena, dok su po 10 postigli Manjgafić i Kamenjaš.

U ekipi UBSC Graz se istakao Jonathan Hudson sa 16 postignutih poena.

Finale je na rasporedu sutra u 19:00 sati, dok meč za treće mjesto počinje u 17:00.

Prije toga će se odigrati i utakmice turnira u kategoriji pionira. U ovoj starosnoj kategoriji učestvuju Sparsi, KK Koš, KK Lokomotiva i KK Realway.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi