Održana press konferencija pred prvi memorijalni turnir

"Sabit Hadžić je mnogo pomagao našem klubu, turnir je naša obaveza"

Samir Mlaćo

KK Spars od 21. do 22.09. organizuje prvi međunarodni memorijalni turnir "Sabit Hadžić".

 Na turniru učestvuju seniorske ekipe: HKK Zrinjski Mostar, KK Sloboda Užice, UBS Graz i KK Spars, domaćin turnira.

Pored seniorskih ekipa turnir ima i program za mlađe uzrasne kategorije koje će biti raspoređene prema uzrasnim kategorijama. Iz Sparsa su istakli želju da ovaj turnir postane tradicionalni i da prepoznatljiv kao mjesta susreta košarkaških ekipa, sportskih legendi i druženja sportista.

Danas je održana i press konferencija na kojoj su se prisutnima obratili direktor Sparsa Nermin Selimović, trener Marko Trbić i košarkaš Adin Vrabac.

"Osjećamo obavezu prema Sabitu Hadžiću koji je igračka legenda ovog grada i države, te bivše države. Sabit je dosta vremena provodio u našem klubu. Uvijek je pomagao trenerima i najmanje što možemo uraditi jeste da organizujemo ovaj turnir. Jedini termin je bio ovaj vikend, a naredne sedmice starta ABA 2 liga. Jako je teško bilo pronaći sve učesnike turnira, a imali smo želju da dovedemo ABA 1 ligaša i timove iz najjače lige Evrope. Tu je ipak Zrinjski, Graz i Sloboda Užice koji predvodi Raša Radovanović, igračka legenda KK Bosna i kum rahmetli Sabita Hadžića", kazao je direktor KK Spars Nermin Selimović, te dodao.

"U subotu će biti i susreti mlađih košarkaša i to će biti festival košarke. Zahvaljujem se i ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo, te ministru Mirvadu Kuriću.".

Medijima se obratio i trener KK Spars Marko Trbić.

"Meni je specijalno drago što pravimo ovaj turnir. Bio sam Sabitu tri godine asistent u reprezentaciji i na njegovu preporuku sam stigao u Sparse. Njegova posljednja utakmica je bila naša protiv Širokog, a poslije toga je pao u komu. Što se tiče naše ekipe i ambicije, nismo bili kompletni na pripremama, ali mislim da imamo veliki potencijal. Kvalitet imamo, a o ambicijama možemo pričati za par kola. Optimista sam i mislim da možemo napraviti velike stvari", jasan je bio Trbić.

U Sparse se ovog ljeta vratio i Adin Vrabac, koji je i ponikao u ovom klubu. Došao je da pomogne Sparsima u ostvarivanju ciljeva.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Drago mi je što je turnir dobio ime po Sabitu Hadžiću. Sabit se pojavio tu u mojim prvim košarkaškim koracima i pomagao nam je te bio uz nas", kazao je Vrabac, te istakao da se tokom priprema dobro radilo i da svi igrači žele ostvariti što bolji uspjeh sa klubom.

Prvi susret memorijala Sabit Hadžić je u peak u 17:45, a sastat će se Zrinjski i Sloboda Užice, dok je za 19:30 planirano otvaranje turnira. U 20 sati igraju OKK Spars i UBSC Graz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti