Sparsi šest od šest

Nova pobjeda Sparsa

Sparsi šest od šest

Midhat Šljivak

Košarkaši Sparsa savladali su večeras u Skenderiji ekipu Studenta rezultatom 88:80, te su došli do šeste pobjede u novoj sezoni Lige 12.

Iako je mostarski tim pružio dobar otpor u prvom poluvremenu, kvalitetniji sastav i širi roster domaćih je presudio.

Držali su se gosti iz Mostara dosta dobro više od 20 minuta. Na poluvrijeme se otišlo sa samo tri poena prednosti u korist Sparsa, 42:39, ali je drugi dio donio mnogo bolju igru domaćeg sastava.

Kenan Bajramović i Dalibor Peršić su bili nezaustavljivi po goste. Prednost se povećavala iz napada u napad, pa je nekoliko minuta prije kraja Spars stigao na 18 razlike.

Uspjeli su gosti da u finišu smanje zaostatak, te su usprkos porazu pružili izuzetan otpor favorizovanom sarajevskom timu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kenan Bajramović je predvodio Sparse sa 25 poena, Dalibor Perišć je dodao 21, dok je na drugoj strani fantastičan bio Ismet Sejfić. On je ubacio 34 poena uz sedam skokova i bio je bez promašaja iz igre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.