Sparsi slavili u Mejdanu protiv Slobode

Praznik košarke u Tuzli

Sparsi slavili u Mejdanu protiv Slobode

Endin Čaušević, foto: Emir Dindić

Košarkaši Sparsa večeras su u gostima savladali tuzlansku Slobodu sa 87:84 u meču 18. kola Prvenstva BiH za košarkaše.

Sloboda i Sparsi večeras su odigrali odličan meč u Mejdanu, a na kraju su slavili gosti koji su bili na ivici da prokockaju skoro dobijenu utakmicu. Sparsi su odlično igrali u prvom dijelu, a nakon dvije četvrtine sarajevski tim imao je prednost 50:34.

Iako se očekivalo da će gosti u drugom dijelu mirno privesti meč na kraju to se nije desilo. Sloboda je zaigrala odlično i na krilima navijača uspjela je da dođe do izjednačenja. U posljednjih deset minuta obje ekipe su se lavovski borile za pobjedu, a na kraju su slavili Sparsi.

Odličnom igrom u odbrani gosti su uspjeli da dođu do pobjede teže nego što su očekivali na poluvremenu. Sparsi su na kraju slavili sa 87:84 i tako upisali novu pobjedu u ovoj sezoni.

Najefikasniji u gostujućoj ekipi večeras bio je Đokić koji je ubacio 21 poen, dok je Kovačević dodao 14 poena. U ekipi Slobode istakao se Hasandić sa 20 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Prvenstvo BiH za košarkaše, 18. kolo:

Sloboda - Spars 84:87 (17:23, 17:27, 30:16, 20:21)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi