Spektakl u Melbourneu pred više od 50.000 ljudi: Amerikanci savladali Australiju!

Pobjeda SAD-a

Spektakl u Melbourneu pred više od 50.000 ljudi: Amerikanci savladali Australiju!

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija SAD-a pobijedila je u pripremnom meču selekciju Australije rezultatom 102:86.

Pravi spektakl viđen je u Melbourneu pred 55.000 ljudi, a na kraju su Amerikanci uspjeli da dođu do pobjede, uz male probleme.

Nakon uvodnih 6:0 za Amerikance, Australija se brzo vraća u meč i u ostatku prve dionice se igrala poprilično izjednačena košarka. Međutim, prednost sa klupe SAD-u donosi Kyle Kuzma, koji pogađa tri trojke i on je najzaslužniji što je njegova selekcija nakon deset minuta igre imala dva poena prednosti, 20:22.

Australci su ušli odlično u drugi period. Vezanim poenima Inglesa (2+1) i zakucavanjem Boguta dolaze do serije od 5:0 i preuzimaju vodstvo od 25:22.

Međutim, nakon minute odmora koju uzima Gregg Popovich stvari se na parketu mijenjaju. Počinje dominacija SAD-a koja ih u jednom trenutku odvodi na plus 11, 28:39.

Ipak, završne minute prvog poluvremena pripadaju domaćoj selekciji. Patty Mills je bio zaista sjajan na parketu, pratili su ga i ostali saigrači i Australija se do kraja prvog dijela vraća u igru, te na odmor odlaze sa zaostatkom od samo jednog poena, 44:43.

Australci su poenima Baynesa poveli na otvaranju drugog poluvremena, ali zatim je uslijedila serije Amerikanaca od 10:0 i odlazak na plus devet (45:54), nakon čega domaći traže minut odmora.

Nakon toga slijedi još jedna trojka. Pogodio je Mitchell za plus 12 (57:45), a upravo je ovaj igrač konstantno pogađao i održavao je prednost SAD-a.

Na dvije minute do kraja trećeg perioda Jaylen Brown donosi do tada najveću prednost Amerikancima (72:58), a zatim je i zabio sa bacanja za 15 poena razlike (76:61) nakon 30 minuta igre.

Tu je bio i kraj domaćoj selekciji. Do kraja meča SAD je bez ikakvih problema završila posao i na krajuje upisala pobjedu od 16 poena razlike

SAD je do pobjede vodio Kemba Walker sa 23 poena, 15 je dodao Myles Turner, a 13 Donovan Mitchell.

Sa druge strane Patty Mills i Chris Goulding su ubacili po 19 poena.

Pripremni meč:

Australija - SAD 86:102

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Australija: Sobey 5, Gliddon, Goulding 19, Mills 19, Bogut 6, Ingles 6, Dellavedova 10, Kay, Baynes 8, Barlow, Landale 10, Creek 3.

SAD: Kuzma 12, Barnes 3, Walker 23, Brown 11, Tatum 11, Plumlee 2, Smart, White, Harris 5, Mitchell 13, Lopez 2, Turner 15, Middleton 5.

Top Komentari

Dino_2000
Ameri ce ih sve redom pomesti.
6 0
Turgut2
Jok vala. Bez Hardena su nista i ako usporis igru narocito kad oni napadaju ima nekoliko selekcija koje ih mogu uzeti od Srbije najvise pa mozda I spanije francuske litvanije ko zna mozda I need druge neocekivano
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi