Tyronn Lue privremeno odstupio sa pozicije trenera Cavsa, oglasio se javnim saopštenjem

Zbog zdravstvenih problema

Tyronn Lue privremeno odstupio sa pozicije trenera Cavsa, oglasio se javnim saopštenjem

Glavni trener Cleveland Cavaliersa Tyron Lue će odmoriti od svog posla i, za sada, napustiti svoju poziciju u ekipi. Kako je sam naveo u saopštenju za javnost, na ovakv potez se odlučio ponajviše zbog zdravstvenih razloga.

Lueovo saopštenje su prenijeli Cleveland Cavaliersi na zvaničnoj stranici:

"Nakon mnogo razgovora sa našim doktorima i generalnim menadžerom Kobyjem Altmanom i nakon što sam puno vremena proveo razmišljajući šta je najbolje za ekipu i za moje zdravlje, odlučio sam da se moram povući iz trenerskog posla za sada, te da se trebam posvetiti građenju jačih i zdraviji temelja nakon čega ću moći bolje obavljati svoj posao u ostatku sezone.

Imao sam bolove u prsima i još neke zabrinjavajuće simptome, koji su pogoršani nedostatkom sna kroz prethodnu godinu. Uprkos mnoštvu pregleda doktori nisu uspjeli zaključiti šta je uzrok mom narušenom zdravlju.

Pokušao sam raditi uprkos tome, ali posljednje što želim je da moji problemi utiču na ekipu. Iskoristit ću ovo vrijeme da se fokusiram na ono što su mi preporučili doktori, kao i da počnem sa terapijom medikamentima, što je bilo teško raditi u sred sezone. Cilj mi je da poslije svega budem jača i zdravija verzija sebe kako bih mogao nastaviti voditi svoju ekipu do naslova NBA prvaka, što je ono čemu svi težimo".

Inače, Tyronn Lue se mučio sa nepoznatim zdravstvenim problemima tokom čitave sezone 2017/2018, a on nije vodio ekipu u drugom poluvremenu utakmice protiv Chicago Bullsa, odigrane u subotu, zbog pomenutih poteškoća. To je ujedno bio treći put ove sezone da ga nije bilo na klupi Cavaliersa. Prije toga propustio je pobjedu nad Bullsima 21. decembra, kao i poraz od Orlando Magica 6. februara.

Ekipu Cavaliersa će, za vrijeme Lueovog odsustva, kao trener "pripravnik" voditi Larry Drew, bivši NBA košrarkaš koji već neko vrijeme radi u Clevelandu kao pomoćni trener.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi