Igokea stigla do treće uzastopne pobjede u ABA ligi

Bh. tim slavio u Splitu

Igokea stigla do treće uzastopne pobjede u ABA ligi

Admin Čaušević

Igokea je poslije neizvjesne završnice u Gripama pobijedila Split rezultatom 78:79. 

Bh. predstavnik je odigrao odlično prvo poluvrijeme nakon kojeg je imao +13 (28:41), ali su domaći uspjeli vratiti u igru dobrom igrom u trećoj četvrtini (25:18).

U posljednjoj četvrtini se igralo uglavnom poen za poen, a 38 sekundi prije kraja rezultat je bio 75:75. Clemmons nakon toga u dva napada odlazi na liniju slobodnih bacanja te postiže četiri poena za 75:79.

Sekundu prije kraja Čampara je pogodio trojku za 78:79, ali za Splićane je nestalo vremena za povratak pa je Igokea stigla do treće uzastopne pobjede u ABA ligi.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Čampara je na kraju meč završio sa 11 poena, a najefikasniji kod domaćih, a ujedno i na meču sa 17 poena je bio Marčinković.

Kod pobjedničko tima odličan je bio bh. reprezentativac Atić sa 12 poena, dok su Clemmons i Jovanović postigli po 13 odnosno 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi