Split nakon velikog preokreta slavio nad Cibonom

Zagrepčani imali i +19

Split nakon velikog preokreta slavio nad Cibonom

Košarkaši Splita večeras su u 6. kolu ABA lige savladali Cibonu rezultatom 77:74.

Herojsja pobjeda Splićana koji su u prvom poluvremenu bili na ogromnom zaostatku.

Naime Cibona je imala sve u svojim rukama. Igru, prednost koja je na momente iznosila i +19, te komotnu situaciju u uz sve to s  kultnih Gripa otišli su kratkih rukava. Ekipa Splita u ovoj sezoni pokazuje veliki karakter i na omjeru su od 3-3 koji je za njih sjajan. Split je u 3/4 izvršio potpuni povratak u igru, a na kraju je u posljednjem periodu pokazao više strpljivosti i karaktera od gostiju koji su se već vidjeli s bodovima iz ovog susreta. Na kraju je Moore imao neometan šut za produžetak ali ga je promašio i pobjeda je pripala domaćem timu.

Mesiček i Luković su za pobjednike zabili po 16 poena, a naš Sani Čampara odigrao je dobru partiju s 14 koševa. Roko Prkačin i Mateo Drežnjak najefikasniji kod Cibone s po 14 koševa. 

Top Komentari

Realist
Split ima najacu ekipu od obih sto se bore za opstanak os ad im se vrati Đaković stvarat ce probleme onim velikima zao mi je Cibone imaju solidne igrace ali očajnog trenera
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi