Mornar uvjerljiv u Zadru
Foto: aba-liga.com

Ekipa iz Bara bez problema slavila u utakmici prvog kola

Mornar uvjerljiv u Zadru

Košarkaši barskog Mornara večeras su u Zadru u okviru 1. kola ABA lige savladali domaći KK Zadar rezultatom 82:66. 

Tim iz Crne Gore potvrdio je sjajnu formu i već u prvoj četvrtini pokazao u kojem smjeru će ići ova utakmica.

Barani su već u tom dijelu igre ostvarili prednost od 14 koševa razlike i već rano Zadrane gurnuli u veliki deficit. Od tog trenutka mogla se vidjeti prilično izjednačena utakmica, no domaći tim ni u jednom trenutki nije uspio zaprijetiti gostima u smislu da će dostići njihovu prednost. Mornar je tako sjajnu formu prenio i na ABA ligu, a prije tri dana je na svom parketu u sjajnoj izvedbi razbio Unicaju iz Malage kojoj je na poluvremenu bježao već 19 koševa razlike.

Barani su večeras u svojim redovima imali 5 dvoznamenkastih košarkaša a opet je najefikasniji bio Jacob Pullen s 15 poena dok je Smith dodao 12. Po 10 koševa ubacili su Vranješ, Needham i Gabriel. Kod Zadra su se istakli Mavra s 21 poenom i Bursać koji je postigao 14 koševa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi