Split "razbio" Sonik, solidna partija Čampare

Prvenstvo Hrvatske

Split "razbio" Sonik, solidna partija Čampare

H. Zilić

U šestom kolu košarkaškog prvenstva Hrvatske, Split je "razbio" Sonik Puntamiku rezultatom 99:58.

Prvi period kojeg je Split dobio sa 21:18 ponudio je koliko toliko uzbuđenja, a nakon toga na terenu je postojala samo jedna ekipa, a to je bio Split.

Perković sa 21 poenom, šest skokova i četiri asistencije bio je najbolji poejdinac kod Splićana, pratio ga je Runjić sa 16 poena, dva skoka i dvije asistencije.

U pobjedničkoj ekipi naš Sani Čampara je na terenu proveo deset minuta, ubacio šest poena, skupio jedan skok i dodao tri asistencije.

U sivilu Sonika izdvojio se Vučič sa 22 poena i devet skokova čime je ponio epitet za najefikasnijeg pojedinca utakmice, no gostima to nije puno pomoglo u večerašnjem meču.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi