Sparsi večeras igraju utakmicu sezone
FOTO: T. Hebib

Gostuju ekipi Splita

Sparsi večeras igraju utakmicu sezone

H. Zilić

Košarkaši Sparsa večeras na klutnim Gripama igraju utakmicu sezone.

U Splitu će protiv istoimenog domaćina igrati majstoricu za ulazaka u ABA ligu.

U prvom meču u Splitu Sparsi su slavili sa 70:76, međutim Splićani uzvraćaju u Sarajevu gdje su dobili drugi meč sa 64:84 i tako ovu utakmicu baraža odveli od majstorice.

Split u večerašnji duel ulazi kao favorit, ali Sparsi su već dokazali da znaju odgovriti u pozicijama kada su protivnici bili u ulogama favorita.

Podsjetimo, Split je sezonu u ABA ligi završio na 13. poziciji, dok su Sparsi poraženi u finalu ABA 2 lige od Studentskog Centra, tako da će kroz ovaj baraž odlučiti o učesniku ABA lige naredne sezone.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U slučaju trijumf Sparsa, Bosna i Hercegovina bi naredne sezone imala dva predstavnika u ABA ligi. Tu je i Igokea koja je ove sezone ziborila plasman među četiri tima u ABA ligi.

Utakmica na Gripama počinje u 18:30.

Top Komentari

Realist
Razbit ce ih Split
0 3
Salgijica
Idemo do pobjede
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti