Spoelstra i Popovich najbolji u NBA ligi

Završen februarski izbor

Spoelstra i Popovich najbolji u NBA ligi

Erik Spoelstra iz Miamija i Gregg Popovich iz San Antonija najbolji su treneri u NBA ligi za mjesec februar.  

Erik Spoelstra je na Istoku predvodio Miami do omjera od 11-2. Tokom februara sa Heatsima je ostvario i seriju od 8 pobjeda u nizu. Veliki uspjeh zabilježen je kada su ostvarili tri gostujuće pobjede u tri noći zaredom, te tako postali prva ekipa nakon Phoenixa 1979. godine kojoj je to i uspjelo. Pobjede su zabilježene nad Atlantom, Milwokijem i Indijanom.

 

Gregg Popovich je na Zapadu predvodio Spurse da omjera 11-2. Ako se uzme u obzir i zadnja pobjeda iz januara onda je tokom ovog drugog mjeseca ostvaren impozantan niz od 11 pobjeda u velikoj seriji. Uspjeh je veći ukoliko se zna da su Popovich i Spursi tokom februara odigrali samo 3 domaće utakmice.

 

U ovom zvaničnom izboru vodstva NBA lige za trenera mjeseca februara bili su nominirani još: Tom Tibodeau iz Chicaga, Lawrence Frank iz Detroita, Lionel Hollins iz Memphisa, Scott Brooks iz Oklahome, Stan Van Gandy iz Orlanda i Mike D'Antoni iz New Yorka.

 

 

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.