Sprema se megalomanski ugovor za Dončića koji će ga učiniti milijarderom

Američka kompanija želi dobru reklamu

Sprema se megalomanski ugovor za Dončića koji će ga učiniti milijarderom

Edmir Škorić

Luka Dončić odigrao je utakmicu karijere upisavši triple-double s 42 poena, 12 asistencija i 11 skokova u pobjedi Dallas Mavericksa protiv San Antonio Spursa sa 117:110 u noći sa ponedjeljak na utorak.

U tim godinama to niko prije njega nije uspio osim LeBrona Jamesa, koje Slovenca obožava i čini se da ide njegovim stopama ka vrhu.

Također, Dončić je trenutačno jedini NBA igrač koji je rangiran u prvih deset po poenima (četvrti s 29,5), skokovima (deseti s 10,7) i asistencijama (drugi s 9,3). Iako je još rani dio sezone, 20-godišnji Slovenac već je sada u konkurenciji za MVP-a lige.

S obzirom na sve ono što radi na parketima iz večeri u večer, nije ni čudo što američke kompanije Nike i Under Armour vode 'rat' u borbi za njegov potpis. Obje ove ugledne kompanije sportske opreme žele da njihov logo krasi Dončićevu odjeću.

Luka je igrao u Nike obući, sada je počeo da nosi i Under Armour, koji mu navodno sprema megalomanski ugovor prema kojem bi Slovenac zaradio i milijardu dolara. Naravno, bit će to višegodišnja saradnja, ali ostaje da vidimo hoće li Luka pristati na uslove koje će mu ponuditi Under Armour ili će se u sve umiješati Nike?

Do sada je šačica sportista potpisala sličan ugovor, među kojima su Cristiano Ronaldo, LeBron James i Michael Jordan. Svi su ugovorno povezani s Nikeom.

Iako su svi nabrojani ipak daleko poznatiji od Luke, nema sumnje da će za koju godinu i on sam biti pravi brend i neko ko će zarađivati ogroman novac i mimo parketa.

Under Armour sprema mu nevjerovatan ugovor i na taj će način dodatno da se probije na evropsko tržište, a kud ćeš bolje reklame od one koju nosi - Luka Dončić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi