Trojkaški rekord Clevelanda, skroman učinak Teletovića

NBA liga

Trojkaški rekord Clevelanda, skroman učinak Teletovića

Aktuelnom prvaku Clevelandu pripao je revolveraški obračun sa Atlantom u Philips Areni.

U utakmici u kojoj odbrane gotovo nisu ni postojale viđeno je čak 265 koševa, a nakon dosta uzbuđenja slavili su gosti rezultatom 135:130.

Cavsi su postvili novi rekord NBA lige ubacivši 25 trojki, a prednjačio je LeBron James sa šest ubačenih šuteva van linije 7.24. On je meč završio sa 38 poena, 13 skokova i osam asistencija. Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Kyrie Irving sa 43 poena, devet asistencija i četiri ukradene lopte. Tim Hardaway Jr. je za domaćina ubacio 36 koševa.

Milwaukee je na svom terenu pobijedio LA Clipperse rezultatom 112:101. Bh. reprezentativac Mirza Teletović na parketu je proveo nešto manje od 11 minuta, a u trijumf Bucksa ugradio je tri poena, dva skoka i jednu ukradenu loptu.

Najefikasniji kod pobjednika bili su Giannis Antetokounmpo i Greg Monroe sa po 24 postignuta poena. Grčki košarkaš usput je zabilježio i osam proigravanja i pet uhvaćenih lopti, dok je Monroe na svom kontu imao po pet skokova i asistencija. Blake Griffin je za Clipperse ubacio 21 poen te zabilježio devet skokova i osam asistencija, dok je Chris Paul imao isti košgeterski učinak, ali i pet proigravanja.

Russell Westbrook odigrao je još jedan maestralan meč zabilježivši 48 poena, 17 skokova i devet asistencija, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu Oklahome u duelu sa Phoenixom u Talking Stick Resort Areni. Sunsi su na kraju slavili rezultatom 118:111, a najefikasniji igrač u pobjedničkom timu bio je Eric Bledsoe sa 18 poena.

Ostali rezultati:

Orlando Magic - Miami Heat 110:99

Philadelphia 76ers - New York Knicks 105:102

Washington Wizards - Toronto Raptors 106:114

Dallas Mavericks - Memphis Grizzlies 104:100

Utah Jazz - Brooklyn Nets 112:97

New Orleans Pelicans - San Antonio Spurs 98:101 (nakon produžetka)

LA Lakers - Boston 95:115

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi