Atlanta teškom mukom do vodstva u seriji
Foto: NBA

Hawksi iskoristili prednost domaćeg terena

Atlanta teškom mukom do vodstva u seriji

U noći sa subote na nedjelju u NBA ligi odigrani su prvi mečevi play-offa.

Iako je tokom većeg dijela meča imala osjetljiviju rezultatsku prednost, Atlanta je na domaćem parketu teškom mukom došla po početnog vodstva protiv Bostona (102:101).

Hawksi su sjajno otvorili meč i prvu četvrtinu riješili u svoju korist (30:19). U drugih 12 minuta domaćin je odigrao još kvalitetnije u odbrani, pa je na odmor otišao pri rezultatu 51:34. Boston je tokom prvog poluvremena katastrofalno šutirao te je ubacio samo 12 šuteva iz 52 pokušaja. Van linije 7,24 bili su blago rečeno očajni (2/16). Sa druge strane, Atlanta je veliku razliku napravila u reketu ubacivši 26 poena, za razliku od gostujućih 8 koševa.

U trećoj četvrtini gosti su se napokon probudili i ovaj dio igre dobili sa 31:21. U posljednjih 12 minuta Celticsi su uspjeli i u potpunosti da preokrenu rezultat i pređu u vodstvu, ali su u završnici napravili par početničkih grešaka, što je domaćin objeručke prihvatio i tako došao do vodstva u seriji.

Al Horford bio je prvo ime Atlante sa 24 poena i 12 skokova, Kent Bazemore imao je poen manje i osam uhvaćenih lopti, dok je Jeff Teague zabilježio 23 koša i 12 asistencija.

Kod gostiju najefikasniji bio je Isaiah Thomas sa 27 koševa i 8 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi