Utah bolji od Spursa, Daniels donio pobjedu Phoenixu

NBA liga

Utah bolji od Spursa, Daniels donio pobjedu Phoenixu

Utah Jazz je na svom parketu savladao San Antonio rezultatom 100:89, dok je Phoenix u dramatičnoj utakmici bio bolji od Memphisa rezultatom 97:95.

Utah je u prvom poluvremenu bio dosta bolji tim od Spursa i na odmoru je imao prednost od 12 poena, a bilo je 50:38. Ipak, Spursi se do kraja treće dionice u potpunosti vraćaju u utakmicu i dolaze do smanjenja zaostatka na samo dva poena (72:70).

Domaći košarkaši su brzo napravili mini-seriju i na početku četvrte četvrtine došli do solidne prednosti (80:73), nakon čega su mirno priveli posao kraju i slavili sa 100:89.

Hood je bio prvo ime susreta sa 29 ubačenih poena, Favors je imao 14 a Burks 12 poena. U poraženom timu se niko nije pretjerano isticao jer su se košarkaši Spursa dobro rasporedili. Najefikasniji je bio Forbes sa 12 poena, Parker, Aldridge, Mills i Lauvergne su postigli po 11, a Leonard 10 poena.

Veoma napeto je bilo i u Phoenixu gdje su Sunsi rezultatom 97:95 bili bolji od Memphisa. Domaći tim je vodio tokom većeg dijela utakmice ali su se Grizzliesi u nastavku probudili i zaprijetili Sunsima, kojim je na kraju pobjedu donio Tony Daniels trojkom za 97:95 17 sekundi prije kraja utakmice.

Najefikasniji igrač pobjedničkog tima bio je Warren sa 27 poena, Daniels je imao 14 a Jackson 13 poena. Memphis je sa 23 poena predvodio Evans.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi