Spursi umirovili dres s brojem 9 Tony Parkera

Francuz proveo čak 17 sezona u Texasu

Spursi umirovili dres s brojem 9 Tony Parkera

San Antonio Spursi noćas su uoči domaćeg susreta protiv Memphis Grizzliesa umirovili dres s brojem 9 koji je čak 17 sezona u ovom timu nosio Tony Parker.

Legendarni Francuz je u tih 17 godina postao košarkaški besmrtnik, ne samo u Texasu, nego je sigurno da će vrlo skoro Parker postati i član košarkaške kuće slavnih. 

Legendarna "devetka" Spursa je u dresu ekipe iz San Antonia osvojila 4 naslova NBA prvaka, zabilježila 6 nastupa na All Star utakmici, tri puta je biran u drugu NBA petorku regularne sezone, jednom u treću i potpisnik je najvećih uspjeha u povijesti jedne od najtrofejnijih i najdugovječnijih NBA franšiza. 

Posljednju sezonu Parker je proveo u Charlotte Hornetsima. Njegov broj 9 postavljen je na vrhu ATT Center Arene odmah kraj dresova Tim Duncana i Manu Ginobilija s kojima je zajedno pisao najsvjetlije stranice povijesti Spursa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi