Spursi vezali devet pobjeda, Celticsi idu prema doigravanju

NBA liga

Spursi vezali devet pobjeda, Celticsi idu prema doigravanju

E. Škorić

Veliki broj utakmica NBA lige odigran je u noći sa srijede na četvrtak.

Toronto je u Charlotteu slavio protiv oslabljenih Bobcatsa sa 92:76, a najefikasniji igrač kod Raptorsa bio je DeRozan sa 18 poena.

Boston Celticsi su u Detroitu pobijedili Pistonse sa 113:103 uz 34 poena sjajnog homasa, dok je kod domaćih Drummond ubacio 22 uz 14 skokova, a Jackson 21 poen. 

Celticsi su trenutno sedmoplasirani i sve je izvjesnije da će zaigrati u play-offu, dok su Pistonsi bez ikakvih šansi.

Idemo dalje s Istokom. Orlando je iznenadio Chicago Bullse, pa je slavio sa 105:103. Oladipo je imao svoju noć, te je ubacio 23 poena uz pet asistencija, a pomogao mu je Vučević, koji je ubacio 22 poena. Butler je predvodio Bullse sa 19 poena.

U derbiju na Istoku, Atlanta Hawksi su u Brooklynu sa 114:111 savladali Netse. Al Horford je ubacio 24 poena za pobjednički tim, a Brook Lopez 26 za domaće uz 10 skokova.

Netsi su ostali osmi na Istoku, ali Indiana i Miami im pušu za vratom, dok je Atlanta ubjedljivo prva u ovoj konferenciji. Na Zapadu se grčevito za PO bori New Orleans sa Oklahomom. Ipak, Pelicansi nisu uspjeli da iznenade u Memphisu, te su od Grizzliesa poraženi sa 110:74.

Pelicansi su i dalje osmi, imaju isti omjer kao i Oklahoma, ali teži raspored do kraja.

U derbiju Zapada San Antonio Spursi su savladali Houston Rocketse sa 110:98, a Tony Parker ubacio je 27 poena, Kawhi Leonard 20. U redovima Rocketsima je James Harden ubacio 22 poena. Spursima je ovo bila deveta uzastopna pobjeda.

Dallas Mavericksi su slavili protiv Phoenix Sunsa sa 107:104, a gostima nije pomogao ni sjajni Green, koji je ubacio 30 poena. Ellis je dodao 20 kod Mavsa. U Portlandu su Trail Blazersi sa 116:91 bili bolji od Minnesote Timberwolvesa. Aldridge je predvodio domaće sa 24 poena i 13 skokova, dok je Andrew Wiggins ubacio 29 na drugoj strani.

Dodajmo još da je Cleveland sa 104:99 slavio u gostima kod Milwaukee Bucksa. Irving je kod Cavaliersa ubacio 27, James 21 poen, dok je Michael Carter-Williams ubacio 30 za poraženu momčad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.