Novi šok za Srbiju: Ostali su bez zlata kojeg su svi već upisali
Foto - EPA

Basketaši izgubili od Rusije

Novi šok za Srbiju: Ostali su bez zlata kojeg su svi već upisali

M. Šljivak

Reprezentacija Srbije u basketu nije uspjela da se plasira u finale Olimpijskih igara u Tokiju.

Iako su pred ovaj turnir bili veliki favoriti za osvajanje zlatne medalje, Srbiju je na putu ka finalu zaustavila selekcija Rusije koja je slavila rezultatom 21:10.

Niko nije mogao ni naslutiti da će Srbija odigrati tako loš meč. Ništa basketašima ove selekcije nije išlo od ruke, a Rusi su sa druge strane pogodili apsolutno sve.

Na kraju je Rusija slavila uvjerljivu pobjedu rezultatom 21:10, napravila je veliko iznenađenje i borit će se za zlatnu medalju.

Srbija će rivala u borbi za bronzu saznati nakon drugog polufinala u kojem se sastaju Latvija i Belgija. Duel za treće mjesto zakazan je za 14:15 sati.

Za Srbiju je ispadanje basketaša u polufinalu drugi šok danas na Olimpijskim igrama. Prethodno je Nemanja Majdov iznenađujuće ispao u prvom krugu takmičenja.

Bolji od Majdova bio je Nijemac Eduard Trippel koji je 40 sekundi prije kraja došao do trijumfa waz-arijem i plasirao se u naredni krug olimpijskog turnira.

Majdov je također važio za velikog favorita, ali očigledno srbijanskih sportistima danas nije bio baš najbolji dan, ako izuzmemo Novaka Đokovića.

Top Komentari

celikze
ja zaboravi sta kazu nisu genoooociiidasiiiii i nije sumska genocidna tvorevina jok stvorena na cvijecuuuu
5 3
celikze
to im braca rusi pustili hhahhahhha pardon oni braci
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi