Srbija odbranila naslov prvaka Evrope, FIBA spasila Grčku, ispale BiH i Ukrajina

U18 EP

Srbija odbranila naslov prvaka Evrope, FIBA spasila Grčku, ispale BiH i Ukrajina

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Srbije do 18 godina odbranila je naslov najbolje selekcije Evrope.

Srbija je u večerašnjem finalu u Rigi pobijedila domaćina Latviju rezultatom 99:90.

Tako je selekcija Aleksandra Bućana ponovo osvojila naslov najbolje selekcije Starog kontinenta u ovom uzrastu i ponovo su dokazali da u Srbiji vrvi talent za košarkašku igru.

Ponovo je fantastičnu utakmicu odigrao centar Marko Pecarski. Meč je završio sa double-dobule učinkom od 34 poena i 13 skokova, a imao je i sjajnu pomoć i još jednom visokom košarkašu.

Krilni centar Gonzage Filip Petrušev je ubacio 29 koševa, a 17 je ubacio Zoran Paunović.

Kod Latvije istakao se Arturs Zagars sa 26 koševa i 11 aaistencija, a Valters Veveris je ubacio 20 poena.

Treće mjesto na turniru osvojila je Francuska koja je u borbi za bronzu savladala Rusiju rezultatom 79:70.

Iz A divizije ispale su BiH i Ukrajina, a interesantno je da Grčka neće ispasti. Iako su po plasmanu trebali u niži rang, FIBA ih je spasila. Oni su domaćini narednog prvenstva i ostaju u A diviziji.

Top Komentari

Kettenhund
Sve zivo oko Bosne pupa u sportu... Mi u nogometu, srbi kosarka, odbojka, vaterpolo, Slovenija kosarka, Crna Gora solidna u kosarci... Samo BiH jad i cemer, u svemu.
8 23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi