Juniori Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva
Foto: FIBA

Odlična košarkaška predstava u četvrtfinalu

Juniori Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva

Juniorska reprezentacija Srbije danas je nakon dramatične završnice savladala selekciju Njemačke rezultatom 92:86 i izborila polufinale Evropskog prvenstva. Sa druge strane Njemačka će sa Crnom Gorom odmjeriti snage u razigravanju od 5. do 8. mjesta.

Prvo poluvrijeme je donijelo izjednačeno i neizvjesno nadmetanje dvije reprezentacije. Ekipe nisu uspijevale ostvariti značajniju prednost, a nakon 27:26 za Srbiju nakon prve četvrtine, na poluvrijeme se otišlo rezultatom 46:46.

Iako je Njemačka bila nešto bolja u trećoj dionici, u četvrtoj juniori Srbije pokazuju karatker, igraju sjajno i na kraju dolaze do pobjede. Ipak, Njemačka je uspijevala ostati u igri gotovo do samog kraja.

Srbija je u ovom meču imala tri izuzetno raspoložena pojedinca. Paunović je postigao 25 poena, Petrušev 23, a Pecarski 20. Pecarski i Petrušev su dodali i po 10 skokova.

Kod Njemačke se istakao Marco Hollersbacher sa 21 postignutim poenom.

Treba dodati da je reprezentacije BiH u osmini finala Evropskog prvenstva poražena od Litvanije tako da će naši juniori danas od 19:45 sati igrati protiv Italije u razigravanju do 9. do 16. mjesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi