Srbija ostala bez Tokija: Šok i nevjerica u Beogradu nakon poraza od Italije
Foto - FIBA

Srbija bez nastupa Olimpijskim igrama

Srbija ostala bez Tokija: Šok i nevjerica u Beogradu nakon poraza od Italije

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je večeras u Beogradu od Italije rezultatom 102:95 i ostala je bez plasmana na Olimpijske igre u Tokio.

Italija je odigrala zaista odličan meč. Šuterski su bili veoma raspoloženi i potpuno su razbili favorizovanu selekciju Srbije.

Od samog početka gosti su kontrolisali igru i rezultat. Imali su konstantnu prednost, a nakon deset minuta igre Italija je vodila rezultatom 28:22.

Uspjela je Srbija u jednom trenutku da preuzme vodstvo na otvaranju druge dionice (36:32), no to je bilo sve od selekcije Igora Kokoškova.

Do kraja druge dionice Italija je izrešetala koš Srbije. Pogađali su apsolutno sve i na odmor su otišli sa 12 poena prednosti, 57:45.

[twitter]https://twitter.com/FIBA/status/1411775711971627011[/twitter]

Oglasi

I u nastavku meča Italija je dominantna. Razlika je tokom trećeg perioda išla i do plus 24, a na ulasku u posljednju dionici Srbija je imala 17 poena minusa, 80:63.

Nije Italija u posljednjoj dionici dopustila Srbiji neku veliku seriju kojom bi se vratila u igru za pobjedu. Priveli su mirno meč kraj i ostvarili su pobjedu koja ih vodi na Olimpijske igre.

Srbija je ostala bez Tokija i ovo je sasvim sigurno ogroman udarac za srbijansku košarku.

Nico Mannion je sa 24 poena predvodio Italiju večeras, Polonara je ubacio 22, Fontecchio je dodao 21. Kod Srbije Anđušić je ubacio 27 poena, ali nije ima pravu podršku saigrača.

Italija će u Tokiju igrati u grupi sa Njemačkom, Nigerijom i Australijom.

Top Komentari

stranputica
Znači srbija ipak nije do Tokija.....Čestitamo na rutiniranoj pobjedi Italiji. Sa užitkom ćemo ih gledati. Pozdrav!
41 6
ragge
Ljute se na Jokića što neće na OI ali nece ni ostali
36 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije