Srbija se ne šali: Kokoškov pozvao najbolje što ima u ovom trenutku

Brutalno jak tim

Srbija se ne šali: Kokoškov pozvao najbolje što ima u ovom trenutku

S. Grebović

Selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov, saopštio je tim od 25 igrača na koje računa na predstojećem kvalifikacionom turniru za plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Na spisku nije bilo većih iznenađenja. Selektor Orlova je pozvao najbolje igrače koje Srbija posjeduje u ovom trenutku te nema sumnje da će naše istočne komšije biti jedni od favorita ukoliko se plasiraju na Olimpijadu.

Zanimljivo da u timu imaju najvjerovatnijeg MVP-ja sezone u NBA ligi Nikolu Jokića, te zvaničnog MVP-ja sezone u Euroligi, Vasilija Micića.

Na spisku se nalaze:

Playmakeri: Miloš Teodosić, Stefan Jović, Vasilije Micić.

Bekovi: Bogdan Bogdanović, Danilo Anđušić, Ognjen Jaramaz, Branko Lazić, Ognjen Dobrić, Dragan Milosavljević, Vanja Marinković, Aleksa Avramović, Nemanja Nedović, Marko Gudurić.

Krila i krilni centri: Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Nemanja Bjelica, Dejan Davidovac, Aleksej Pokuševski, Alen Smailagić.

Centri: Filip Petrušev, Dalibor Ilić, Nikola Milutinov, Boban Marjanović, Miroslav Raduljica, Nikola Jokić.

Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre biće održan u glavnom gradu Srbije od 29. juna do 4. jula. Srbija ne bi trebala imati problema u grupi u kojoj joj konkurenciju predstavljaju autsajderi, Dominikanska Republika i Filipini. U grupi B se nalaze Italija, Portoriko i Senegal.

Po dva tima iz svake grupe će se plasirati u polufinale, dok će samo pobjednik turnira ovjeriti vizu za Tokio.

Reprezentacija Srbije je na prošloj Olimpijadi u Riju zauzela drugo mjesto nakon poraza u finalu od supermoćnog SAD-a koji će i ovog ljeta biti favorit broj jedan za zlato.

Top Komentari

Realist
Pa svi su sve najjace pozvali, ali je pitanje hoce li moci doci na okupljanje
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi