Srbijanski tandem u Sacramento Kingsima

Bjelica se ipak ne vraća u Evropu

Srbijanski tandem u Sacramento Kingsima

Iako se špekulisalo da će nakon tri godine "preko bare" srbijanski reprezentativac Nemanja Bjelica završiti svoju NBA epizodu, ona će se ipak nastaviti.

Naime, Bjelica je nakon napuštanja Minnesote odbio jednogodišnji ugovor koji su mu ponudili Philadelphia 76ersi, pa se pretpostavljalo da se on spreman za povratak u Evropu. Ipak, Bjelica je postao novi igrač Sacramento Kingsa.

Bjelicu je na potpisivanje trogodišnjeg ugovora sa Kingsima nagovorio generalni menadžer ove franšize Vlade Divac, dok je u tom procesu pomogao i njegov asistent Peđa Stojaković.

Tako je dvojac legendarne generacije Kingsa sada uspio osigurati pojačanje za svoju ekipu u liku Nemanje Bjelice koji će u Sacramentu zajedno sa Bogdanom Bogdanovićem činiti srbijanski dvojac.

U Kingsima očekuju da će se Bjelica odlično uklopiti u ekipu, te da na različite načine može pomoći svojim novim, uglavnom mladim, saigračima. Inače, ugovor sa Kingsima je potpisao doskorašnji košarkaš Dallas Mavericksa Yogi Ferrell.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi