Srbiji stiže neočekivano pojačanje iz NBA?

Kokoškova želja

Srbiji stiže neočekivano pojačanje iz NBA?

E. Škorić

Novi selektor Srbije Igor Kokoškov u tim želi dovesti igrača Phoenix Sunsa.

Frank Kaminsky bi mogao lako da dobije poziv Kokoškova, koji je svjestan da ovaj ima i srpske korijene, pa bi mogao da zaigra za Orlove.

"Baš sam ga spominjao jednoj vašoj koleginici iz medija Kingsa maloprije i drago mi je da ste to pomenuli. Znam da Kaminsky ima dijelom i srpske korijene, pretpostavljam sa majčine strane. Ne znam tačno detalje, baš ću to da podijelim sa kolegama u svlačionici. Ako govorimo o tom širem spisku, svako ko ima takav potencijal ima pravo i da bude uzet u obzir. Kaminsky je NBA igrač, razmatraćemo, vidtet ćemo", rekao je Kokoškov.

Ovaj 26-godišnji je visok 213 centimetara i igra na poziciji krilnog centra, ali može da igra i na "petici".

U trenutnoj sezoni ima prosjek od 24 minute na parketu i za to vrijeme bilježi prosječno 10,9 poena i 5,6 skokova po meču. Prije Sunsa igrao je za Charlotte Hornetse.

Top Komentari

Dobojlija
Od nase Jones nije bolji
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi