Kokoškov novi selektor Srbije

Prenose srbijanski mediji

Kokoškov novi selektor Srbije

Srbijanski košarkaški trener Igor Kokoškov preuzet će reprezentaciju ove zemlje, potvrđuju tamošnji mediji.

Bivši selektor Slovenije i trener Phoenix Sunsa preuzima reprezentaciju Srbije od Aleksandra Đorđevića koji je klupu nacionalne selekcije napustio nakon Mundobasketa u Kini.

Inače, Kokoškov je najveći trenerski rezultat napravio prije dvije godine kada je sa selekcijom Slovenije osvojio Eurobasket pobijedivši u velikom finalu upravo Srbiju.

On danas obavlja funkciju pomoćnog trenera u stručnom štabu Sacramento Kingsa.

Trenersku karijeru počeo je 1992. godine u OKK Beograd, a poslije rada u omladinskim kategorijama Partizana odlazi u SAD gdje je između ostalog bio pomoćnik u ekipama Los Angeles Clippers, Detroit Pistons, Phoenix Suns, Cleveland Cavaliers itd.

Inače, on je prošle godine postao prvi evropski stručnjak koji obavlja funkciju glavnog trenera jednog tima iz NBA lige.

Top Komentari

gumenakita
A mogli su vala i Kacavendu uzeti,on je izvrstan takticar a seselj mu pomocnik.Za predsednika saveza pedofila neka uzmu vucica,ionako je bolestan.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi