Kokoškov dobio dozvolu da preuzme Srbiju
EPA

Potvrdio Vlade Divac

Kokoškov dobio dozvolu da preuzme Srbiju

Igor Kokoškov definitivno će u budućnosti voditi košarkašku reprezentaciju Srbije.

Poslije neuspjeha na Mundobasketu u Kini klupu Srbije je odlučio napustiti Aleksandar Đorđević, a na njegovo mjesto dolazi Igor Kokoškov koji se već imao priliku okušati u ulozi selektora.

Da će Kokoškov preuzeti 'Orlove' najavljivano je prethodnih dana, no sve dosad informacija je bila pod upitnikom obzirom da su odobrenje najprije trebali dati Sacramento Kingsi gdje 47-godišnji stručnjak radi kao pomoćnik Lukeu Waltonu.

Iz Košarkaškog saveza Srbije još nije zvanično potvrđeno da je Kokoškov novi selektor, no sve dileme oko toga otklonio je legendarni as i ujedno prvi operativac Sacramento Kingsa Vladimir Divac koji je na Instagramu svom prijatelju čestitao na novom poslu.

"Čestitamo, Igore! Nažalost, nećemo stići na pripreme sljedećeg leta", napisao je Divac uz fotografiju sa novim selektorom koji je, očito, dobio odobrenje kluba.

Kokoškov će u narednom periodu pokušati da Srbiju preko kvalifikacionog turnira odvede na Olimpijske igre koje se sljedeće godine igraju u Tokiju.

Vrijedi podsjetiti da je tokom dosadašnje trenerske karijere najviše vremena proveo u NBA ligi, gdje je osim Sacramento Kingsa, radio još u Los Angeles Clippersima, zatim Detroitu, Clevelandu, Orlandu, Utahu, Phoenixu... Najveći uspjeh svakako mu je bilo zlato koje je 2017. godine osvojio sa Slovenijom na Evropskom prvenstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi