Srušen rekord po najmanjem broju poena u jednoj četvrtini
Foto: EPA

U duelu između Orlanda i Knicksa

Srušen rekord po najmanjem broju poena u jednoj četvrtini

Orlando Magic i New York Knicksi odmjerili su snage u noći sa subote na nedjelju, a susret će svim ljubiteljima košarke ostati opamćen po negativnom rekordu NBA lige. 

Rezultat ostvaren u drugoj četvrtini glasio je 8:7 u korist New York Knicksa i to je ujedno rekord u najjačem košarkaškom takmičenju po broju poena u jednoj četvrtini. 

Rekord po najmanjem broju poena u jednoj četvrtini zadnji put je srušen 13. marta 2005. godine u okršaju između Detroita (6) i Utaha (12), a 1956. godine između Fort Waynea i Syracusea postignuto je po devet poena na obje strane. 

Istim rezultatom okončana je i četvrtina u duelu Bostona i Toronta koji je odigran u januaru 2001. godine, a mjesto u historiji izborili su i Philadelphia i Charlotte,  nakon što su 1995. godine drugu četvrtinu okončali rezultatom 8:11. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.