Niko ne zna kako, ali je uspio: Zar nakon ovoga postoji dilema ko je najbolji šuter svih vremena?

Nevjerovatni Curry

Niko ne zna kako, ali je uspio: Zar nakon ovoga postoji dilema ko je najbolji šuter svih vremena?

E. Škorić

U posljednja tri meča NBA lige, Golden State Warriorsi su na učinku od dvije pobjede i jednog poraza, ali prethodno su imali nevjerovatnu seriju od sedam uzastopnih pobjeda.

Na krilima Stephena Curryja, Warriorsi imaju 19-4 omjer u aktuelnoj sezoni i trenutno su najbolja ekipa u ligi, iako im mnogi i dalje pretjerano ne vjeruju i ne vide ih kao glavne favorite za osvajanje titule, gdje i dalje najbolje kotiraju Los Angeles Lakersi.

Ali sa čudesnim Curryjem, sve je moguće. Vjerovatno najbolji šuter svih vremena ima trenutni prosjek od 27,5 poena po meču. Šut za tri mu je glavno oružje, a na posljednjih 10 mečeva je na 44,4 posto ubačenih trojki.

Sjajni šuter može da pogodi sa bilo koje pozicije i praktično ga je nemoguće braniti, a svoj spektakularni šut demonstrirao je tokom zagrijavanja.

Uspio je sa tribina čak da baci loptu i da je prebaci kroz obruč, što je izazvalo veliku erupciju oduševljenja među prisutnom publikom u dvorani. Prosto je nevjerovatno šta je uradio, ali je pitanje hoće li Curry na kraju biti dovoljan Warriorsima za nešto više, s obzirom na veliki broj izostanaka i povrijeđenih igrača. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi