Steph Curry je onaj stari, Nikola Jokić fantastičan, ali poražen

NBA liga

Steph Curry je onaj stari, Nikola Jokić fantastičan, ali poražen

Edmir Škorić

U noći s četvrtka na petak odigrano je šest susreta NBA lige.

Golden State Warriorsi su slavili u Clevelandu sa 104:89 uz maestralno izdanje jednog od najboljih šutera svih vremena. Steph Curry zna da podbaci posljednje vrijeme, ali ovaj put je ličio na onog Curryja iz šampionskih vremena, pošto je Cavsima isuviše lako ubacio 40 poena uz šest asistencija i četiri skoka.

Garland je ubacio 25 kod Clevelanda, a povratnik Kevin Love 17 poena uz sedam skokova.

Nikola Jokić je imao učinak od 30 poena, 10 skokova i sedam asistencija, ali ni takva partija srpskog reprezentativca Denve Nuggetsima nije pomogla da zaustave kod kuće Philadelphiju. Iako oslabljeni neigranjem prvog igrača Joela Embiida, gosti su slavili sa 103:89.

Utah Jazz je sa 119:103 slavio nad Toronto Raptorsima. Gostima nisu pomogli raspucani Trent (31p) i VanVleet (24p). Mitchell je bio najefikasniji domaći košarkaš sa 20 poena, dok je Gay ubacio takođe 20 poena. Još čak petorica igrača Utaha imali su dvocifren učinak.

Memphis Grizzliesi su na krilima Ja Moranta (28 poena) dobili Los Angeles Clipperse sa 120:108. Gosti su bez Kawhija Leonarda doživjeli novi poraz, a njihov najbolji igrač opet je bio Paul George sa 23 poena, pet skokova i šest asistencija.

Miami je u zanimljivom istočnjačkom okršaju slavio nad Washington Wizardsima sa 112:97, a prvo ime bio je Jimmy Butler sa 32 poena, dok je Adebayo ubacio 20 uz devet skokova. Bradley Beal je imao 30 poena na suprotnoj strani. I dodajmo da su još Minnesota Timberwolvesi sa 115:90 bili uvjerljivi protiv San Antonio Spursima kod kuće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi