Stipanović produžio ugovor sa Cedevitom
Ostaje u Zagrebu

Bh. centar ostaje u prvaku Hrvatske

Stipanović produžio ugovor sa Cedevitom

M. Šljivak

Centar reprezentacije BiH Andrija Stipanović (31) produžio je ugovor sa zagrebačkom Cedevitom.

Nakon jedne jako dobre sezone u dresu prvaka Hrvatske, rukovodstvo tima odlučilo je ponuditi novi dvogodišnji ugovor 31-godišnjem košarkašu, a Stipanović je prijedlog o produžetku saradnje i prihvatio, pa ćemo ga i delje gledati u dresu Cedevite.

Stipanović je u redove zagrebačkog kluba stigao na početku ove sezone. Igrao je jako dobro, a pored titule prvaka Hrvatske, te osvojenog Kupa, ima i naslov ABA Superkupa na kojem je bio i MVP.

Sjajni košarkaš je u prosjeku u ABA ligi provodio 25 minuta po meču na parketu, a ubacivao je 10 poena i imao je četiri skoka po meču.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Prije Cedevite igrao je četiri godine u Turskoj (Buyukčekmece i Trabzonspor), a u karijeri je još nosio dres Oostendea, Cremone, Caserte, Liegea, Splita i Hermes Analitice.

Top Komentari

SEIKO
Hem je mator, hem nikakav igrač.Cedevita je premija za njega.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi