Paul George nestvarnom partijom uništio Nurkića i društvo

Oklahoma bolja od Portlanda

Paul George nestvarnom partijom uništio Nurkića i društvo

E. Čaušević

Košarkaši Porttland Trail Blazersa poraženi su sinoć u gostima protiv Oklahome City Thundera sa 120:111.

Za Portland je ovo bio 23. poraz u tekućoj sezoni, a njih 15 čak su upisali na gostovanjima. Oklahoma je od samog početka utakmice bila bolji rival, te je nakon prve četvrtine vodila sa deset poena razlike (36:26).

Domaći su u istom ritnu igrali i u drugoj dionici, te su na poluvrijeme otišli sa skoro 20 poena prednosti jer su vodili 68:49. Košarkaši Portlanda malo su se "trznuli" u nastavku utakmice i u trećoj dionici se uspjeli vratiti na jednocifren zaostatak, ali to je bilo sve od njih.

Oklahoma nije dopustila da se protivnička ekipa vrati u egal, te su u posljednjoj dionici ubacili u veću brzinu i završili meč. Domaći tim na kraju je slavio sa 120:111.

Bh. košarkš Jusuf Nurkić na parketu je proveo pola sata, ali je imao dosta skroman meč. Nurkić je ubacio devet poena, te dodao 12 skokova, jednu asistenciju, jednu ukradenu loptu i dvije blokade. Najefikasniji u Portlandu bio je Damian Lillard sa 31 poenom.

S druge strane Paul George je odigrao nestvaran meč u kojem je upisao trible-double. George je ubacio čak 47 poena, te je dodao 12 skokova i deset asistencija. Westbrook je također upisao triple-double sa 21 poenom, 14 skokova i 11 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi