"Ja mislim da ćemo biti među prve četiri u grupi! Hoće li BiH? Navijam za vas"

Mađari optimistični

"Ja mislim da ćemo biti među prve četiri u grupi! Hoće li BiH? Navijam za vas"

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine Evropsko prvenstvo u košarci otvara u četvrtak 1. septembra duelom protiv selekcije Mađarske.

Bh. tim kao favorit ulazi u meč s Mađarima. Tako je barem po kladionicama, ali meč protiv izuzetno tvrdog protivnika neće biti nimalo lagan.

Na press konferenciji pred sutrašnji meč selektor Mađarske Stojan Ivković i igrač Adam Hanga najavili su veliku borbu i pobjedu.

"Sretan sam što smo se kvalifikovali na Eurobasket. Želimo pobijediti prvu utakmicu i vidjet ćemo šta će se desiti kasnije. Imamo dobar tim, dobru hemiju u ekipi", počeo je izlaganje selektor Mađarske Ivković i ističe da je uvijek sretan kad igra protiv selekcija s Balkana.

"Sretan sam uvijek kad igram protiv naših ekipa, to mi je najljepši dio. Bosna je u ekspanziji, zadnjih godina se digla i vidi se dobra atmosfera u ekipi Ponekad ima oscilacija, ali takvi smo i mi, jer nemamo toliko koncentrisan kvalitet kao ove ostale selekcije. Ko bude kontrolisao igru i loptu, on će sutra pobijediti".

"Najveća opasnost dolazi od glavnih igrača. Mi ćemo se fokusirati na Musu i Nurkića, kao što će oni na Hangu. Važno je da pomoćni igrači ne budu neki faktor. Imate jako dobrih igrača, s dosta iskustva iz evropskih liga. Individualni kvalitet je na strani BiH, a mi smo malo više mozaik. Nikad se ne zna".

Oglasi

Vjeruje u uspjeh svoje selekcije na Eurobasketu.

"Ja mislim da ćemo mi biti među prve četiri. Da li će biti Bosna i Hercegovina? Nadam se, navijam za vas".

Prva zvijezda Mađarske Adam Hanga tvrdi da je njegova selekcija potpuno spremna.

"Uzbuđeni smo. Prva utakmica je uvijek najuzbudljivija, ali i najteža. Spremni smo. Ulazimo s pozitivnim mislima u meč nakon pobjede nad Češkom. Ne volim govoriti o protivniku, znamo koliko je teška ova grupa, ne zovu je uzalud grupa smrti. Znamo da je bitna prva utakmica i može dosta toga donijeti. Spremni smo, imali smo jako dobre pripreme i uzbuđeni smo", rekao je Hanga i nastavio je:

"Pokušavamo uživati. Ovo je drugi uzastopni Eurobasket na koji smo se kvalifikovali. Želimo pobijediti što više utakmica. Autsajderi smo protiv svih, možda nas ne poštuju svi, ali na kraju se sve svodi na košarku i na teren".

Protiv Bosne i Hercegovine nema straha. Znaju Mađari šta trebaju raditi i odakle im prijeti najveća opasnost.

"Ne plašim se ko će izaći na parket. Mi ćemo igrati kao tim, igrat ćemo srcem. BiH ima dvije zvijezde, znamo da igraju jaku fizičku košarku i to će biti ključ sutra. Naš trener dosta priča o skokovima, moramo ih kontrolisati što više. Nurkić igra u NBA, uzrokovat će nam probleme, ali probat ćemo ga iskontrolisati. Očekujemo podršku navijača, nadam se dobroj atmosferi i podršci navijača", rekao je Hanga.

Susret Bosne i Hercegovine i Mađarske igra se sutra od 14:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije