Student u Hadžićima stigao do prve pobjede

Prvenstvo BiH

Student u Hadžićima stigao do prve pobjede

M. Šljivak

Košarkaši Stuedenta pobijedili su Bošnjak u Hadžićima 80:71 u 4. kolu Lige BiH i tako su doošli do prvog trijumfa u sezoni.

Prvih deset minuta viđena je izjednačena košarka. Nakon prve dionice bilo je (20:20), ali je u drugoj četvrtini mostarski tim zaigrao nešto bolje i na odmor su otišli sa sedam poena prednosti, 32:39.

U nastavku Student ponovo igra bolje. Tim Dženana Rahimića je pokazao znatan napredak u igri u odnosu na prošle utakmice, pa su nakon 30 minuta igre stvorili 13 poena prednosti, 51:64.

Bez većih problema gosti iz Mostara su završili posao u ovom meču. Nisu dopustili Bošnjaku da im ugrozi vodstvo niti u jednom trenutku i na kraju došli su do prve pobjede u sezoni.

Bošnjaku je ovo četvrti poraz u četiri utakmice i za sada su najlošiji tim lige.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Goste je do trijumfa vodio Miliš Marković sa 23 poena, Jalen Ross je dodao 21, dok je Ernad Mujić kod domaćeg tima ubacio 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi