Student u uzbudljivom meču bolji od Bošnjaka

Liga 12, 12. kolo

Student u uzbudljivom meču bolji od Bošnjaka

Midhat Šljivak

Košarkaši Studenta iz Mostara savladali su Bošnjak iz Hadžića 77:74 u susretu 12. kola Lige 12.

Domaći košarkaši mnogo bolje ulaze u meč. Vodili su od samog početka, a u osmoj minuti prve dionice imaju i 13 poena prednosti, 22:9. Ipak, gosti iz Hadžića su odigrali nešto bolju završnicu, te Student nakon prve četvrtine ima devet poena prednosti, 27:18.

Vodio je mostarski tim i tijekom kompletne druge dionice. Na odmor su otišli sa plus osam 43:35, da bi u nastavku gosti zaigrali mnogo bolje.

Treći period tim iz Hadžića je dobio 20:11, te su okrenuli rezultat u svoju korist. Ušlo se u neizvjesnu završnicu, gdje se ipak bolje snalaze domaći, te dolaze do pobjede.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Predvodio ih je ove sezone sjajni Ismet Sejfić sa 28 poena i 14 skokova, Ramo Rizvić je ubacio 25 poena uz 10 skokova, dok je kod gostiju Ajdin Dželmo ubacio 22 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.