8

Komentari (8)

Crnogorac45
Studentski centar je filijala Buducnosti. Malo ce glupo biti ako udju u Aba ligu. Jer ve igrati za Buducnost
Mackintosh
@Crnogorac45 To je prirodan proces. Najjaci klubovi i kosarkaski centri postaju sve jaci kontra konkurencije i oformljavaju svoje filijale da bi podmirile svoje kapacitete i finansijske i u proizvodnji igraca. Zvezda ima FMP, Buducnost Studentskog centra, Partizan ima zemunsku Mladost, i ona ce dogodine vjerovatno plasirat se u ABA 1. Privatne agencija imajus voje klubove (Mega). Na kraju i Spars je slican projekat, krenulo je samo sa radom sa mladima, ko fol samo im to bio fokus, pa su se onda obreli u seniosrkoj kosarci. FMP, Studentski centar, Mladost Zemun, Mega, Spars sve je to u pet deka. Klubovi/filijale/projekti bez tradicije koji prate moderne trendove svjetske kosarke. I KK Podgorica je vjerovatno slicna prica. Tradicionalni centri i klubovi poput Cibone, Zadra, Splita, Bosne, Vojvodine, Rabotnickog se gase ili su vec ugaseni. Fakticki. Gdje se lose radi sa mladima i neplanski, gdje se tavori, to propada. Dolaze novi klubovi i projekti na njihovo mjesto. Vrijeme nikog ne ceka. Zaostali u razvoju ostaju pregazeni u proslosti.
user1597698961
Nemojte olako otpisar Sparse,igrali su mec u regularnom dijelu ,pola kosa razlike bilo za studentski,jaci su def to stoji,,ali zna i njih stati sut,nista se ne zna.Ne znam po propozicijama mogu li sparsi dovesti jos neke igrace??s ovim trenutno rosterom otpisani su vec, dijelim misljenje,,ne zbog nanjka kvalitete nego prekratka klupa a cekaju ih i mecevi lige 6.Ne znam tacno kad je finale na programu aba2..
Mackintosh
Baraz sa Splitom realnost. Spars je i favorit tu, s obzirom kako Split trenutno igra. Protiv Studentskog centra sanse Sparsa su ravne 0. Iskusna ekipa sa igracima u ozbiljnim godinama i sa dobrim strancima, dugom klupom, a u odlicnoj formi i domacem parketu. Baraz protiv Splicana je za Spars ispit zrelosti, nije to finale sa prejakim Studentskim centrom.
Edin
Iskreno receno ne znam kolko je Split trenutno jak i kakav je odnos ovih ekipa. Tesko je to porediti s obzirom da Studentski i Sparsi igraju nlb 2 ligu, a Split prvu ligu. Ipak smatram da Split trenutno ima najlosiji tim aba 1 lige i da je najpogodniji protivnik u ovom trenutku.
Edin
Bas kao sto sam i ranije pisao Studentski Centar je ipak jaca ekipa od Mladosti. Bit ce tesko,ali nadajmo se pobjedi. Tek sad ce se vidjeti kolko Sparsima nedostaje jedna kvalitetna 5-ica. Mislim da bi sa jednim visokim centrom imali veliku prednost na Studentskim. Ono sto ja govorim vec 3 mjeseca.... Ovako je za nadati se, ali iskreno tesko!!!!
Milos1312
Top, ako bi izgubili, imaju priliku u doigravanju. Sci se nadamo da ce pobijediti, ali je definitivno olaksavajuca okolnost da imaju jos jednu priliku. Naprijed sparsi, sretno. Alma skol sut i bazer ljubi te brat, Odzak je uz tebe
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.