Video: A. Berbić

Košarkaš Bosne Royal pred derbi

Šturanović: Čeka nas nezgodan protivnik

Ovog vikenda igraju se utakmice prvog kola Lige 6 za prvaka Bosne i Hercegovine. 

Najzanimljiviji meč će biti odigran u Sarajevu, gdje se sastaju Sparsi i Bosna Royal, a susret gradskih rivala privlači pažnju i ljubitelje košarke u glavnom gradu mami u dvoranu na Grbavici.

Uoči meča svoja očekivanja je iznio košarkaš Bosne Royal Maksim Šturanović.

"Čeka nas nezgodan protivnik, poznajemo ih veoma dobro. Ove godine igraju na jednom zaista visokom nivou. Mi smo dobili određena pojačanja koja su skoro došla, tako da nismo imali puno vremena da se pripremimo, ali daćemo sve od sebe i nadamo se dobroj utakmici", izjavio je Šturanović.

Atmosfera?

"Vjerujem da će biti dosta i njihovih i naših navijača. Mi ćemo se truditi da damo sve od sebe i na kraju ostvarimo što povoljniji rezultat", riječi su Šturanovića.

Duel između Sparsa i Bosne Royal se, podsjećamo, igra sutra s početkom u 18:00 sati. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi