Sudac 'pokrao' Nurkića i Portland u bitnom trenutku utakmice

Čista blokada nad Antetokounmpom, ali...

Sudac 'pokrao' Nurkića i Portland u bitnom trenutku utakmice

Krajem utakmice Portlanda i Milwaukeeja u Moda Centru desio se detalj koji je u potpunosti išao na štetu Jusufa Nurkića.

Milwaukee je slavio sa 103:91, imao je veliku prednost ali je Portland bio u naletu i napravio seriju 11:0. Na nešto manje od četiri minute do kraja, Nurkić je blokirao Antetokounmpa ali mu je sudac svirao faul.

Naš košarkaš je nakon toga izgubio živce, sa usana mu se mogla pročitati i pokoja psovka, a jasno je da je zaista bio u pravu.

Slučajno ili ne, Portland je baš u tom momentu zaustavljen u svom pokušaju da dođe do velikog preokreta i Bucksi su nakon pogođenih slobodnih bacanja do kraja bez većih problema sačuvali vodstvo.

U nastavku pogledajte Nurkićevu blokadu nad zvijezdom i jednim od najboljih košarkaša NBA lige koju je sudac okarakterisao kao faul. Da nije u pitanju bio baš Antetokounmpo, pitanje je da li bi odluka bila ovakva kakva jeste...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi