Sulejmanović napustio Breogan

Dobio poziv svog kluba

Sulejmanović napustio Breogan

Košarkaški reprezentativac BiH Emir Sulejmanović završio je svoju epizodu u Breoganu.

Sulejmanović je za Breogan nastupao kao posuđen igrač Fuenlabrade, a u pomenutom klubu je imao vrlo uspješnu epizodu, budući da je uz osvajanje Kupa princeze izborio i povratak u špansku ACB ligu. 

Iz Breogana su se Sulejmanoviću putem zvanične stranice zahvalili na svemu što je u proteklom periodu dao za ovaj klub.

"Igrač je napustio Lugo nakon posljednje utakmice te se vratio u Fuenlabradu kako bi u matičnom klubu proveo ostatak sezone. On je bio ključ za uspjeh Breogana, koji je osvojio LEB Oro ligu. Odigrao je 26 utakmica te ima prosjek od 10,9 poena i 6,6 skokova, a postao je i jedan od najboljih igrača koji su bili u Lugu. Breoganu je Emir pomogao i da osvoji Kup princeze, a osvojena titula prvaka LEB Oro lige znači i promociju u ACB ligu.

Zahvalni smo Emiru na svemu što je učinio za naš tim, ne samo na sportskom planu. Želimo mu sve najbolje u njegovoj novoj fazi u Endesi", saopštili su iz španskog kluba. 

Potražite više informacija na temu ACB liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi