Sunsi izgubili od najgoreg tima lige

Mirza Teletović ubacio devet poena

Sunsi izgubili od najgoreg tima lige

Midhat Šljivak

Košarkaši Phoenix Sunsa poraženi su sinoć na domaćem parketu od najgoreg tima lige Philadelphia 76ersa rezultatom 111:104 uz solidan nastup Mirze Teletovića.

Lošu noć su imali Sunsi koji su tako nastavili redati poraze, te su ih sada skupili četiri u nizu.

Već nakon prve dionice bilo je jasno da će Phila biti težak zalogaj za tim iz Arizone. Stvorili su 14 poena prednosti (29:15), a iako su domaći zaigrali bolje u drugoj dionici, Phila je na odmor ipak otišla vodstvom od šest poena, 51:45.

Uspio je tim Jeffa Hornaceka u jednom trenutku da dođe do plus četiri tijekom treće četvrtine, ali je to bilo sve. Gosti iz Phile su do kraja bez većih problema stigli do trijumfa i konačne pobjede u ovom susretu.

Ovo je 76ersima tek druga pobjeda u sezoni, dok su Sunsi izgubili četvrti meč zaredom.

Mirza Teletović je proveo 16 minuta na parketu. Ubacio je devet poena uz pogođena dva šuta iz igre. Dodao je još dva skoka i asistenciju.

Brandon Knight je kod Phoenixa ubacio 21 poen, dok je Isaiah Canaan predvodio goste sa 22 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.